Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev, ABD ve NATO’nun daha saldırgan hale geldiğini, değişen yeni tehditlere göre Rusya’nın ulusal güvenlik stratejisini değiştireceğini söyledi.

Rus Krasnaya Zvezda gazetesi için bir makale kaleme alan Patruşev, ulusal güvenlikle ilgili temel prensipleri yeni tehditlere göre adapte edildiğini, stratejik planlama ile ilgili kilit belgelerin 2020 yılına kadar geçerli olan belgede değişiklik yapacaklarını vurguladı.

Arap Baharı, Suriye krizi, Irak’ta yaşanan gelişmeler ve Ukrayna sorununun yeni tehditlerin oluşmasına neden olduğunu vurgulayan Patruşev, “ABD ve NATO’nun Rusya’ya yönelik saldırgan tutumu giderek artıyor. Onlar saldırı potansiyellerini sınırlarımızın yanına kuruyorlar. Küresel füze savunma sisteminin kurulmasına yönelik tedbirler aktif bir şekilde yürütülüyor.” dedi.

Askeri tehdit ve tehlikelerin enformasyon alanına kaymaya başladığına işaret eden Rus yetkili, dünyada lider ülkelerin ve çıkarlarının çatışmasının halk ayaklanmaları ve diğer araçların kullanılması ile dolaylı yoldan gerçekleştiğine dikkat çekti.

Patruşev, Rusya’nın askeri doktrinin savunma temelinde kalmaya devam edeceğini, ülkenin çıkarlarının korunması için tüm şiddet içermeyen unsurların tüketilmesinden sonra askeri yöntemlere başvurulacağını hatırlattı.

Rusya’nın askeri doktrini 2014 sonunda yenilendiğini ifade eden Patruşev, çok kutuplu dünya yapılanması ile ilgili sürecin devam ettiğini, ABD ve müttefiklerinin kendi üstünlüklerini korumaya yönelik girişimlerinin uluslar arası sistemde dengesizliğe neden olduğunu vurguladı.