Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rusya ve Suriye hükümetlerinin Halep için geniş çaplı insani yardım başlatacaklarını ifade ederek, bölgede 3 insani yardım koridorunun oluşturulacağını söyledi.
Rusya Savunma Bakanlığı, Rusya ve Suriye hükümetlerinin Suriye’nin Halep kentinde yaşayanlar için geniş ölçekte insani yardım başlatacağını duyurdu. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, “Defalarca taraflara uzlaşma çağrısında bulunduk. Ancak, militanlar her defasında sükûneti ihlal etti, köyleri bombaladı, hükümete bağlı askerlerin mevzilerine saldırdı. Sonuç olarak, Halep’te zorlu insani yardım durumu yaşandı” dedi. Rus Bakan, “Teröristler tarafından rehin alınan sivillerin yanı sıra silah bırakmaya hazır olan militanlara yardım etmek için uzlaşma amacıyla tarafları uyaran Rusya merkezi olarak Suriyeli yetkililer ile 3 insani yardım koridoru açacağız” ifadelerini kullandı.
Atılan bu adım ilk ve en önemli tarafının Halep halkının güvenliğini sağlamak olduğunu kaydeden Sergey Şoygu, uluslararası organizasyonlarını Halep’teki insani yardım operasyonuna katılmaları çağrısında bulundu.