Rusya Diplomasi Akademisi öğretim görevlisi Prof. Dr. Aslambek Mozloyev, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesinde genç neslin önemli bir payı olduğunu ve her ne olursa olsun iki halk arasındaki dostluğun devam etmesi için çaba gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Cihan Haber Ajansı’nın (Cihan) sorularını yanıtlayan Rus Akademisyen, Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin, günümüzde hayal edilemeyecek bir düzeye geldiğini ifade etti. Rusya ve Türkiye’nin iki hasım devletten, bölgede birbirini iyi anlayan ahbaplara dönüştüğünü kaydeden Rus uzman, “Zaten bir aile içinde de çelişki olabilir değil mi? O yüzden, Türkiye Rusya arasındaki bu karşılıklı anlayış bana göre son derece önemlidir. Siyasi elit tabakasına ne derece insanlar gelirse gelsin, karar vericiler değişse bile, artık iki ülke arasındaki ilişkilerin sürdürülebilir olmasını sağlamak görevlerimizin başında geliyor.” ifadelerini kullandı.

Bu yüzden bir defada uzun süreli dostluk kurulamayacağına işaret eden Mozloyev, “Her yeni nesil kendi payını bu ortak hazineye katmalı. Toplumsal hayata, ikili ilişkilerimizin alanına sürekli yeni gençler dahil oluyor. Ve tekrardan bu gençlerle Türkiye-Rusya ilişkilerinin neden önemli olduğunu hem anlatmak hem de onların katılımını sağlamak lazım. Bu yüzden dostluğu sürdürme işi ebedidir.” dedi.

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ TOPLUMDA AYRI BİR YERİ VAR

Beşeri alanda faaliyet gösteren kurumlar ve sivil toplum örgütlerinin, insanları birbirine yaklaştırabilecek etkinlikleri organize eden kurumlar olduklarını ve onların toplumlarda ayrı yeri olduğuna dikkat çeken Mozloyev, “Bunlar sokaktaki vatandaşlarla direk ilişkileri olduğu için, herkesi toplumsal hayata sürüklüyorlar.” değerlendirmesinde bulundu.