Rusya ve Ukrayna arasında kamuoyunu yönlendirmeye yönelik yalan haber ve enformasyon savaşı hız kesmeden devam ediyor.
Ukrayna basınında bir Rus uçağının yıldırım çarpması sonucu 140 yolcu ile birlikte yandığı haberleri yer aldı.

Rusya Savunma Bakanlığı’na ait Zvezda televiyonuna göre enformasyon savaşı çerçevesinde Ukrayna medyası korkunç haberler üretiyor. Amaç Rusya’yı kötülemek.

Ukrayna’nın News Daily portalının haberine göre, Moskova’nın Uluslar Arası Şeremetyovo Havaalanı’nda iniş sırasında yıldırım çarpması sonucunda bir uçakta 140 yolcunun “diri diri yandığı” iddia edildi. Haber portalı, “Airbus A319 tipli Astrahan-Moskova uçağı havada yandı. Havaalanına inen uçaktan yanmış cesetler çıkarıldı. Şu anda tanıkların ifadesi alınıyor. Amaç pilotların uçmadan önce sağlık durumu ile ilgili bilgi toplamak. Şöyle bir iddia var: Pilotlar uçuş öncesi uyuşturucu kullandı ve gereken güvenlik önlemlerini alamadı.” iddialarına yer verdi.

Zvezda kanalı, Ukrayna basının bu hayal haberinin kaynağını Rus Life News haber ajansına dayandırdığına dikkat çekiyor. Life News haberine göre, söz konusu uçağın pilotları Moskova’ya iniş sırasında 3 bin 500 metre yükseklikte yıldırım çarpması hissetti. Haberde 140 yolcunun yandığı ile ilgili bir bilgi ise yok.

Zvezda kanalı, 28 Temmuz’da Şeremetyovo Havaalanı’nda iki uçağa yıldırımın çarptığını da hatırlattı. Kanal, “Fakat her iki olayda da kimsenin burnu bile kanamadı.” dedi.