Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandr Lukaşeviç, Suudi Arabistan öncülüğünde koalisyonun Yemen’e yönelik operasyonlarının bölge güvenliği açısından ciddi tehdit oluşturduğu uyarısında bulundu.

Birilerinin koalisyon güçlerinin operasyonunu destekleyebileceğini, bunun kendi öncelikleri olduğunu ifade eden Lukaşeviç, “Suriye’de henüz kriz çözülmemişken yeni durum bölge güvenliği açısından ciddi tehdit oluşturuyor. Çatışma alanları tüm Ortadoğu ve Kuzey Afrika’yı kapsıyor.” dedi.

Yemen’in iç sorunlarının askeri yöntemlerle çözülmesinin kategorik olarak kabul edilmesinin mümkün olmadığını ifade eden Lukaşeviç, “Biz Yemen’de çatışan taraflar ve operasyona dahil olan ülkelerle en kısa sürede bu taşkınlığın sonlandırılması için görüşüyoruz.” bilgisini paylaştı.

Kimsenin düğüm haline gelmiş sorunları askeri yöntemle çözmeyi bekleme hakkı olmadığını vurgulayan Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, “Bilakis tersi olur. Askeri yöntemle çözüm girişimi, daha ciddi sorunlara neden olabilir. Bu da sadece bölgesel ölçekte kalmayabilir.” uyarısında bulundu.

Yemen’de gerçekleşen askeri operasyonun uluslar arası hukuka uygunluğu konusunda değerlendirmede bulunmaktan kaçınan Lukaşeviç, bölgede akan kanın bir an önce durması için uluslar arası toplumu göreve çağırdı.