Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Yunanistan-Rusya ilişkilerinin yeni bir seviyeye yükseltilmesini istediklerini söyledi. Çipras, Yunanistan'ın AB ile Rusya arasında köprü işlevi görebileceğini belirtti.

Batı ülkelerinin yaptırım uyguladığı Rusya ile Radikal Sol Koalisyon (SYRİZA) ve Bağımsız Yunanlar (ANEL) partilerinden oluşan Yunan hükümeti, Batı'yı kızdıracak biçimde ilişkilerini geliştirmek için adım atmaya hazırlanıyor. Rusya'ya yapacağı resmi ziyaret ve Vladimir Putin ile 8 Nisan'da gerçekleşecek görüşme öncesi Rus haber ajansı TASS'a konuşan Çipras, "Esaslı bir işbirliği olabilir. Bu, Yunanistan'a, Rusya Federasyonu'na tarım ürünleri ihraç edebilmesi imkanı verir." dedi. Ukrayna krizi sebebiyle konulan ambargonun Yunan ekonomisine büyük zarar verdiğini belirten Çipras, önceki hükümetlerin yaptırım kararına uymalarının tarım ürünleri ihracatını yaraladığını söyledi.

Son yıllarda Rusya ile ilişkilerin "dondurulmuş" olduğunu belirten Çipras, artık baharın geldiğini ve bunun desteklenerek Yunanistan ile Rusya ilişkilerinde gerçek bir bahara dönüşmesini arzuladığını ifade etti.

Enerji, turizm, ticaret, tarım üretimi gibi ekonomik sektörlerde iki ülkenin birbirine yardım edebileceklerini ve ekonomilerini yapıcı düzeye çıkarabileceklerini belirten Yunan Başbakan Aleksis Çipras, Yunanistan'ın AB ile Rusya arasında köprü işlevi görebileceğini de kaydetti.

Batı'nın Rusya'ya yönelik yaptırım ve tedbirlere ilişkin görüşü sorulan Çipras, Yunanistan'ın Batı ülkelerinin Rusya'ya yönelik tedbirler paketine katılmadığını söyledi.