Rusya’nın St.Petersburg şehrinde Tamara Samsonova isimli 68 yaşındaki kadının, son 20 yılda 10’dan fazla insanı öldürdüğü iddia edildi. Okuduğu astroloji kitaplarından etkilendiği ifade edilen kadının, tüm kurbanlarını öldürdükten sonra cesetlerini parçalayarak poşetler içinde çöpe attığı kaydedildi.
Savcılığa göre, “karın deşen nine” lakaplı kadının katil olduğu, bakıcılık yaptığı 79 yaşındaki bir kadını öldürmesiyle ortaya çıktı. Bakıcılık yaptığı evde kalan Samsonova, bir süre sonra kadını öldürerek cesedini ise 8 parçaya böldü. Savcılık, “24 Temmuz'da gece yaşanan tartışma sonucu Samsonova, kadını öldürdü. Zanlı daha sonra cesedi parçalayarak poşetlere koydu ve ve binaların yanına bıraktı.” iddiasında bulundu.

Rus basınına göre, kadının oturduğu evde inceleme yapan güvenlik güçleri, banyoda kan lekelerini tespit etti. Kan lekelerinin 12 yıl önce kadın tarafından öldürülen bir erkeğe ait olduğu illeri sürüldü. St.Petersburg Emniyet Müdürlüğü’ne göre, Samsonova 2003 yılında evini kiraya verdiği bir erkeği öldürdü. Daha sonra cesedi parçalara ayırarak sokağa bıraktı. Samsonova evinde kendisinin kaleme aldığı günlüğü bulunduğu, günlükte yer alan bilgilere göre, kadının 10'dan fazla kişinin katili olduğunun ortaya çıktığı belirtildi.

Yerel basın, kadının 10 yıl önce kaybolan eşini de öldürdüğünü iddia ediyor. Rusya Soruşturma Komisyonu St.Petersburg dairesi, basında çıkan bazı iddiaları yalanlayarak, “Henüz Samsonova’nın başka cinayetleri işlediği konusunda net bilgilere sahip değiliz.” dedi.

İddialara göre, kadının ciddi psikoloji sorunları var. 3 kere psikiyatri hastanesinde tedavi edilen kadının şifozren olabileceği de öne sürülüyor. Zanlının 26 Eylül’e kadar nezarethanede gözaltına kalacağı kaydedildi.