Rusya merkezli araştırma şirketi Levada, halkın gündemi ile ilgili bir çalışma yaptı. Rusya’nın 136 bölgesinde 1600 kişi ile görüşerek yapılan ankete göre halkın gündeminde en çok Ukrayna’da devam eden savaş ve rublenin devalüasyonu var.

Birkaç alternatifin tercih edilebildiği ankete göre halkın yüzde 66’sı Ukrayna’da devam eden savaşla, yüzde 42’si de rublenin devalüasyonu ile ilgilendiğini açıkladı.

Batılı ülkelerin Rusya’ya uyguladığı yaptırımlar yüzde 28’le üçüncü sırada yer alırken, Ukrayna’ya gönderilen insani yardımlar yüzde 16 ve Rusya’nın Batılı ülkelerden gıda alımını durdurması yüzde 13’le kamuoyunun gündemine girdi.

Vatandaşların yüzde 24’ü yıl başında yaptıkları tatil gündeminde kalmaya devam ediyor. Yüzde 22 ise düşen petrol fiyatları ile ilgili.

Fransa’da gerçekleşen terör saldırısı yüzde 18’le gündeme gelirken, Paris yürüyüşü ile yüzde 10 ilgilendi.

Opera divası Yelena Obraztsova’nın ölümü yüzde 15’i ilgilendirirken, yüzde 11 Polonya’nın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i, Auschwitz toplama kampının kapatılmasının 70’inci yıl törenlerine davet edilmemesi ile ilgilendi.

Ermenistan’ın Gümrü kentinde bir Rus askerin 7 kişilik aileyi yok etmesi olayı ile yüzde 11 ilgilendi.

Halkın yüzde 5’i Davos’ta yapılan Dünya Ekonomik Formu ve Rusya öncülüğünde kurulan Avrasya Ekonomik Birliği ile ilgilendi.