Rusya’nın başkenti Moskova’nın kuzeyindeki Krasnogorsk kentinde Amrian Geogradze adlı bir iş adamı, belediye binasına girerek belediye başkanı birinci yardımcısı ve elektrik şebekesi yöneticisini ateş ederek öldürdü. Daha sonra aracıyla Krasnogorsk Belediye Başkanı Boris Rsakazov'un evine giden işadamı yolda rastladığı bir kişiyi daha öldürdü. Aynı gün şahsın bir emekliyi de öldürdüğü iddia edildi.

Olayın ardından Rusya İçişleri Bakanlığı özel ekibi zanlının yakalanması için harekete geçti. Bölge polisinden yapılan açıklamada, çevrede yaşayan vatandaşlara mecbur kalmadıkça evlerini terk etmemeleri uyarısı yapıldı.

Polise göre Krasnogorsk eski ticaret odası başkanı olan Georgadze, binada Belediye Başkan Yardımcısı Yuri Karaulov ve Elektrik Şebekesi Yöneticisi Katlyarenko ile önce tartıştı, sonra ise silahıyla ateş ederek öldürdü.

YAKALANMASI İÇİN POLİSTEN 1 MİLYON RUBLE ÖDÜL

Rusya İçişleri Bakanlığı, zanlının yakalanmasına destek olanlara 1 milyon ruble para ödülü vereceklerini duyurdu. Zanlının şoförünün ise yakalandı kaydedildi.

Ticaret odası verilerine göre Georgadze’nin 39 ticari şirket ile ortaklık ilişkisi var. Bir çok firmanın kurucu ortaklığını yapan veya sahibi olan zanlı, inşaat firmasından pastaneye, spor salonlarından, restoranlara kadar faaliyet gösteren büyük bir iş adamı.

Rusya Soruşturma Komisyonu Sözcüsü Vladimir Markin, olayla ilgili yaptığı açıklamada, “Edinilen bilgilere göre, Georgadze daha önce inşaatla ilgili aldığı devlet ihalelerin devamı gelmeyince memurlarla hesaplaşmaya karar verdi.” dedi.

Basına göre, katliamın nedeni ruble devalüasyonu da olabilir. İnterfaks ajansının iddiasına göre, daha önce aldığı devlet ihalelerinin kaçak inşaat gerekçesiyle elinden alınması iş adamını kızdırdı.