Ofisinde İsviçre yapımı pahalı özel kol saati koleksiyonu ve kasa dolu para ile yakalanan Rusya Federasyonu’na bağlı Komi Özerk Cumhuriyeti Valisi Vyaçıslav Gayzer, Moskova’da çıkarıldığı Basmani Kent Mahkemesi’nde tutuklandı.

Gayzer’le birlikte yolsuzluk yaptığı gerekçesi ile diğer 13 üst düzey görevli hakkında da tutuklama karar verildi. Rusya devlet televizyonu ofise yapılan baskın ve gözaltılarla ilgili görüntüleri yayınlamıştı.

Valinin ofisinde yapılan aramalarda, İsviçre üretimi çok pahalı kol saati koleksiyonu ve kasa içinde resmi olmayan yüklü miktarda para bulundu.

Rusya Soruşturma Komisyonu Sözcüsü Vladimir Markin, Gayzer’le birlikte 13 üst düzey görevlinin daha tutuklandığını, Federal Güvenlik Servisi elemanları ile birlikte Soruşturma Komisyonu’nun yaptığı çalışmalarda Gayzer’in ev ve ofislerinde yapılan aramalarda çok yüklü miktarda para ve değerli eşya bulunduğunu açıkladı.

İSVİÇRE ÜRETİMİ 150 PAHALI SAAT

Markin, “Şüphelilerin ev ve ofislerinde yapılan 80 ayrı aramada 60 kilo civarında mücevherat, fiyatları 30 bin dolarla 1 milyon dolar arasında değişen 150 saat, kara para aklamasında kullanılan resmi belgeler ve kasa içinde kaydı olmayan 1 milyar ruble (15 milyon dolar) para ele geçirildi.” dedi.

2010’dan bu yana Komi Valiliği yapan Gayzer Savcılık tarafından suç örgütü oluşturma ve devlet malını zimmetine geçirmekle suçlandı.

Gayzer’in iktidarda bulunan Birleşik Rusya Partisi’nin yüksek istişare konseyi olması dikkat çekti.