Nepal’de dün meydana gelen 7.9 şiddetindeki deprem sonrası, on binlerce kişi geceyi sokaklarda geçirirken, bilanço ağırlaşıyor. Son 81 yılın en büyük deprem felaketinin yaşandığı Nepal'de, ölü sayısı son belirlemelere göre 1865’e ulaştı.

Toplamda 6,5 milyon vatandaşı etkileyen depremin açtığı kayıp ve hasar henüz belirlenemedi. İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada, kırsal bölgelerden gelecek haberler ile ölü sayısının artabileceği ifade ediliyor.

Yetkililer ülkedeki devlet ve özel okulların barınak haline getirildiğini kaydederken, bazı yerlerde yaşanan heyelanlar sebebi ile afet bölgelerine ulaşmakta zorluk çektiklerini aktardı.

Nepal elektrik kurumu, hastane ve otellerde yaşanan elektrik problemlerinin giderdiklerini ifade ederken, bazı bölgelerde ise henüz elektrik probleminin çözülemediği aktarılıyor.

Deprem sonrası 14 derece hava sıcaklığında on binlerce kişinin Pazar gününe sokakta girdiği ülkede, sağanak yağış bekleniyor.

Öte yandan 7.9'luk büyük deprem sonrası yaşanan 24 artçı deprem ile beşik gibi sallanan Nepal'de, halkın panik içinde olduğu belirtiliyor.

Birçok tarihi binanın ve evin yerle bir olduğu ülkede, UNESCO’nun tarihi eser olarak kabul ettiği 1800’lerde gözetleme kulesi olarak kullanılan 9 katlı Dharahara Kulesi'nin de moloz yığınına döndüğü açıklandı.

1934 yılında yaşanan 8 şiddetindeki depremde başkent Katmandu’yu yerle bir eden deprem sonrası en şiddetli depremi dün yaşayan Nepal'in yaralarını sarmak için birçok ülke yardım gönderme hazırlığı yapıyor.