Rusya Federasyonu’na bağlı Tataristan Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan’da Admiral isimli bir alışveriş merkezinde en az 5 kişinin hayatını kaybettiği yangında 1 Türk vatandaşının da kaybolduğu ifade edildi. Feci kazada kendilerinden haber alınamayan 25 kişinin daha ölmüş olabileceği belirtiliyor.

Türkiye'nin Kazan Başkonsolosu Turhan Dilmaç haber alınamayan şahıslar arasında Kasım Sümer adlı bir Türk vatandaşının bulunduğunu söyledi. Türk diplomat, “Dün gece olay yerine gittim. Sümer’in kardeşi ile görüştüm. Yangın söndürme çalışmalarını organize eden Acil Durum Bakanlığı yetkilisi ile görüşmeler yaptım. Bugün sabah saatlerinde Türk vatandaşının olay sırasında söz konusu alışveriş merkezinde bulunduğunu bana ilettiler.” dedi.

Türk vatandaşının, bina yıkılmadan önce alışveriş merkezinden eşyaların çıkartmaya çalışan işadamlarının yardımına koştuğunu anlatan Dilmaç, “Aracını Admiral alışveriş merkezinin yanında park etti ve binaya girdi. Telefonu açık idi. Aradılar, ama kimse telefona bakmadı. Ben onun yangına yakın bir yerde olabileceğini düşündüm. Sosyal ağlar üzerinden duyuruda bulunarak Türk vatandaşına ulaşamadığımızı bildirdik.” şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili Tataristan Cumhurbaşkanlığı ile görüşmeler yaptıklarını ve Acil Durum Bakanlığı’na yazı gönderdiklerini söyleyen Türk diplomat, “Bildiğimiz kadarıyla 1989 doğumlu. İsim ve soyadı doğru. Elimizde şimdilik tüm bilgiler bunlar.” dedi.

Dün gece söz konusu alış veriş merkezinde bir kafede gece saatlerinde çıkan yangın bütün alanı kaplamıştı. Yaklaşık 200 kişinin bulunduğu AVM hızlı bir şekilde tahliye edildi.

Acil Durum Bakanlığı Kazan Bölgesi Sorumlusu İgor Pançin, “Yakınlarının temas kuramadığı 25 kişi var.” bilgisini paylaştı. Yangının ana kapıların açılmasının ardından rüzgarla birlikte hızla yayıldığı ve vatandaşların tahliyesinde büyük bir izdiham yaşandığı belirtiliyor.