Rusya radyo televizyon denetim kurulu Roskomnadzor, 2014 sonunda yayınlarını durduran CNN’e 'uluslar arası lisans' verdi. İzvestia’nın haberine göre CNN Rusya’da kablo ve uydu üzerinden yeniden yayın hayatına başlayacak.

Gazeteye konuşan CNN kaynağı, Rusya’da 10 yıl süreli yayın için lisans aldıklarını belirtti. İzvestia’ya konuşan Aleksandr Jarov, "CNN’in anlaşmalara uygun hareket etmesi memnuniyet verici. İçerik konusunda da aynı hassasiyeti bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Interfax’a konuşan Roskomnadzor Basın Sözcüsü Vadim Ampelonski, "CNN’e uluslar arası yayın lisansı verilmesi ile ilgili anlaşma imzalandı." dedi. Ampelonski, CNN’in uluslar arası yayın hakkı için 17 Şubat’ta başvuru yaptığını da hatırlattı.

CNN, Aralık 2014’de kablolu yayında reklam sınırlaması getiren düzenleme nedeni ile yayınlarını durdurmuştu. CNN’in yayın durdurma gerekçesi olarak yeni yasal düzenlemeleri gösterirken, Roskomnadzor, CNN yayınları için herhangi bir engel olmadığı açıklamasında bulunmuştu.

Rusya’da yaşanan ekonomik kriz nedeni ile CNN’in reklam gelirlerinde düşüş yaşadığı ve bu nedenle yayın durdurma kararı almış olabileceği belirtilmişti. Yeni düzenleme ile CNN, reklam sınırlamasına takılmadan faaliyetlerini sürdürebilecek.

Ted Turner tarafından 1980’de kurulan kanal, 7/24 yayın yapan ilk haber kanalı olarak biliniyor. Dünya genelinde yayına ilk başlayan CNN’in Rusya ofisi ise 1983’te açıldı.