Güney Kore’nin resmi haber ajansı Yonhap, Kuzey Kore’de Başbakan Yardımcısı Choi Yeong-geon’un infaz edildiğini iddia etti.

Ajans, Kuzey Kore’de ismi verilmeyen bir kaynaktan aktardığı bilgiye göre Başbakan Yardımcısı Choi Yeong-geon’un infaz edildiğini ileri sürdü.

Söz konusu haberde Choi’un ülkenin genç lideri Kim Jong-un’un ağaçlandırma ve yeşillendirme politikaları doğrultusunda beklenen başarıyı yetine getirmediği için geçen Mayıs ayında infaz edildiği aktarıldı.

Haber halen resmi kaynaklarca doğrulanmazken, Başbakan Yardımcısı Choi’un uzun zamandır Kuzey Kore televizyonlarında görünmemesi dikkat çekti. Geçen yıl Haziran ayında kabineye giren Choi, ilk zamanlarda sık sık televizyonda görünürken, geçen yıl Kim Jong-il’in anma törenlerinde ismi zikredilmemiş ve yaklaşık 8 ay boyunca kendisi ile ilgili herhangi bir haber yayınlanmamıştı.

Kuzey Kore uzmanları, söz konusu infazın hukuki bir mahkeme süreci olmadan gerçekleşmesi halinde bunun Kuzey Kore tarihinde bir ilk olacağını ifade etti.