Rusya Federasyonu Penza Eyaleti Valisi Vasily K. Bochkarev, Adana Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Uygun şartlarda ortam ve kolaylıkların sağlandığını söyleyen Bochkarev, Adanalı sanayici ve iş adamlarını yatırım ve ticaret yapmaya davet etti.

Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Vali Bochkarev başkanlığındaki Rusya heyetini ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Kıvanç, ziyaretin Penza ile Adana arasındaki ticaret ve yatırım ilişkilerinin gelişmesi yönünde olumlu çalışmalara zemin hazırlayacağına inandığını bildirdi. Rusya ve İran ile ticareti çok önemsediklerini vurgulayan Kıvanç, “Ticaret ve yatırımların önünde hiçbir engel yok. Sayın Vali’nin girişimleriyle, olası sorunların da kolay çözümleneceğine inanıyoruz. Ticari ilişkilerimiz, karşılıklı ziyaretlerle daha ileri seviyelere gelecektir.” dedi.

Penza Valisi Vasily K.Bochkarev, Adana’daki sanayi işletmelerinde ileri teknolojiyle üretimi görme imkanı bulduğunu ifade ederek, “Gıpta ederek izledim, çağdaş işletmeler kurduğunuzu görmek gurur verici.” diye konuştu. Penza’nın, sanayileşme bakımından dinamik ve hızlı büyüyen bölge olduğunu, gıda ürünlerinin yanı sıra konut inşaatı ve orman ürünleri konusunda yatırımlara ihtiyacı bulunduğunu vurgulayan Vali Bochkarev, Adanalı sanayici ve iş adamlarını ticaret ve yatırım yapmaya davet ederek, en uygun şartlarda yatırım ortamı sağlanacağını belirtti.

Yatırımlarda yerli, yabancı ayrımı olmadığını, aynı oranda destek verildiğini belirten Vali Bochkarev, yatırımcıya vergi avantajı sağlandığını; elektrik, doğalgaz, su, yol ve arsa gibi altyapı konusunda her türlü imkanın sunulduğunu kaydetti. Bochkarev, özellikle gıda ürünleri konusunda sadece üretim değil, ürünleri tüketiciye ulaştıracak şekilde yatırım yapılmasını çok önemsediklerini dile getirdi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mahmut Arslan, Adana Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı İsrafil Uçurum’un da katıldığı ziyarette, Penza Eyaleti Valisi Vasily K. Bochkarev ve Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç tarafından ziyaret anısına karşılıklı plaket verildi.