Rusya Dışişleri Bakanlığı, Suudi Arabistan’ın Yemen’e yönelik operasyonundan ciddi şeklide kaygılandıklarını, askeri operasyonun hemen sona erdirilmesini ve tarafların diyalog başlatmasını istedi.

Bakanlık açıklamasında, “Moskova dost ülke Yemen Cumhuriyeti’nde yaşanan son olaylardan çok ciddi şekilde kaygılı. Yemen Cumhuriyeti’nin egemenliğini, birliğini ve toprak bütünlüğünü biz her zaman kararlılıkla destekledik.” İfadelerine yer verdi.

Taraflara askeri yöneteme son vermelerini talep eden Moskova, “Yemen ihtilafında tüm tarafların askeri adımların tüm boyutlarını hemen sona erdirmeli ve kendi amaçlarına silah yolu ile ulaşma çabalarından vazgeçilmesi gerekir. Eminiz ki Yemen’de varolan derin çelişkileri ancak ve ancak geniş ulusal diyalog çerçevesinde çözmek gerekir.” denildi.

Birleşmiş Milletler platformu dahil Rusya’nın tüm taraflarla temaslarını artırmaya devam edeceğini vurgulayan Rusya Dışişleri Bakanlığı, Yemen’de barışın sağlanması için acil çözüm yollarını aramaya devam ettiklerini belirtti.