Rusya’nın Yemen’in Sana kentinde bulunan başkonsolosluk binası Şii isyancılar tarafından kapısı kırılarak yağmalandı. Rusya olayların artması üzerine bölgede bulunan konsolosluğu kapatarak, çalışanları 2 gün önce tahliye etti.

Rus basınında yer alan haberlere göre, Rusya Deniz Kuvvetleri’ne ait gemiler diplomatlar ve 20 kadar Rusya ve BDT ülke vatandaşını Aden’den iki gün önce tahliye etti. Rusya Dışişleri Bakanlığı 31 Mart’ta Djibouti’ye götürülen vatandaşların Rusya’ya yönlendirildiğini açıkladı.

Başkonsolosluk binasını yağmalayanların içerde bulunan değerli eşyaları kamyonetlere yükleyerek götürdüğü belirtiliyor. Saldırıda binanın büyük zarar gördüğü, içerde kimsenin bulunmadığı gelen haberler arasında.

Rusya’nın Sana Başkonsolosluğu'nun Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin düzenlediği operasyon sırasında zarar gördüğü, camlarının kırıldığı kaydediliyor.

Rusya bölgede bulunan Rus vatandaşlarının tahliyesi ile ilgili çalışmaları sürdürüyor. Yemen’e gitmek üzere havalanan ve Kahire’ye yönlendirilen Rusya Acil Durum Bakanlığı’na ait uçak Aden’den tahliye işlemini gerçekleştirdi. Moskova aralarında BDT ülkelerinden vatandaşların da bulunduğu 150 kişilik bir grubu daha bugün tahliye edecek. Rusya tahliye işlemlerinin güvenliği için Suudi Arabistan makamları ile görüşmelerini sürdürüyor.