Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev’in danışmanlarından, Halk Sağlığı Dairesi eski Başkanı Gennadi Onişenko, Rusya vatandaşlarına sağlıklı yaşam için Türkiye’de değil Rusya'da tatil yapmalarını önerdi.
Bir Rus radyosuna konuşan Gennadi Onişenko, “Kimseye aniden iklimsel bölgeyi değiştirmeyi, Türkiye ve başka ekzotik ülkeye gitmesini tavsiye etmiyorum. Rusya’da tatil yapınız. Doğaya, yazlık evinize, sanatoryumlara gidiniz. Bu sizin için çocuklarınız ve uzun ömürlü hayatınız için iyi olacak.” dedi.

İklimsel bölge ortamının değiştirilmesi durumundan özellikle yaşlı insanların fazla etkilendiğine işaret eden Onişenko, “Gençler için bu adaptasyon belki iyi gelir. Ama yaşlılar için tam tersi. Çünkü sıcak veya soğuk iklime alışma süreci ek stres oluşturuyor. 50-60 yaşlardan sonra bunu tavsiye etmem. Kalp zaten yıpranmış, nefes sistemi de öyle. Dolayısıyla 2 hafta Türkiye’de tatil yapanlar geri döndüğünde 3 haftada ancak kendine geliyor. Bu tansiyon, halsizlik, sinir sistemi bozuklulukları gibi durumlarda kendini gösteriyor.” iddiasında bulundu.

Onişenko daha önce de Rus tatil bölgeleri pahalı olduğu için turistlerin Türkiye’ye tatile gittiğini söylemişti.