Türkiye-Macaristan Karma Ekonomik Komisyon 4. Dönem Toplantısı için Budapeşte’ye gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Macaristan Dış Ticaret ve Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, Macaristan Başbakanı Viktor Orban ve İnsan Kaynakları Bakanı Zoltan Balog ile de bir araya geldi.
Yapılan toplantılarda Türkiye’nin Macaristan Büyükelçisi Şakir Fakılı, Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss de hazır bulundu.
Toplantıların ardından Budapeşte’de hizmet veren Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü’nü gezen Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, resmi bir program için Budapeşte’de bulunan Pendik Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin ile bir araya geldi. Yunus Emre Enstitüsü’nün kapısında Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’nu bekleyen Şahin’in Pendikli yeni evli genç bir çiftin Budapeşte’ye balayını geçirmek için geldiğini görünce bu konuyu Müezzinoğlu’na söyledi. Bakan Müezzinoğlu Pendikli yeni evli genç çifte hediye bir tablo vererek hatıra fotoğrafı çektirdi.
Daha sonra Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Yakup Gül ile binayı gezen Bakan Müezzinoğlu, enstitü defterini imzaladı ve kendisine ikram edilen Türk çayı içti.
Budapeşte’deki temasları hakkında İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Müezzinoğlu, Türkiye-Macaristan Karma Ekonomik Komisyon 4. Dönem Toplantısı için Budapeşte’ye geldiğini, son derece verimli toplantı süreci ve Türkiye-Macaristan arasında yeni dönemde protokol imzaladıklarını söyledi.
Macaristan’da son derece verimli toplantılar yaptıklarını belirten Müezzinoğlu, ‘‘Ancak Budapeşte’deki taçlandırmayı Yunus Emre Enstitüsü’nde yaşadık. Binanın son derece merkezi, Budapeşte’nin en saygın caddesinde olması, hem de tarihi kültürel güçlü, mimarisi son derece zarif olan, yaklaşık 2700, 3000 metrekare kapalı alan Yunus Emre adına bayrağının dalgalanmış olması bizi hem heyecanlandırdı, hem mutlu etti, hem gururlandırdı, hem de bütün yorgunluğumuz aldı’’ diye konuştu.
22 Mayıs kurultayı ile ilgili de konuşan Sağlık Bakan Mehmet Müezzinoğlu, ‘‘Sayın başbakanımızın açıklaması öncelikle partimiz adına, bu partiye gönül veren seçmenlerimiz adına, Türkiye demokrasisi adına hayırlı olsun. Siyasi partilerin dinamikleri açısından bu tür süreçler zaman zaman olur. Ama Ak Parti bu tür süreçleri bile son derece saygın, onurlu, kırmadan, dökmeden, incitmeden, götürebilen bir siyasi parti. Yeni sürecin öncelikle milletimize sonra partimize, sonra da Ak Parti kadrolarına hayırlı olsun’’ diye sözlerini tamamladı.