Köln’de Türk esnaf yoğunluğu ile tanınan Keup Caddesi’nde 3 Eylül’de öldürülen Şahin Kesöoğlu cinayetinde yeni gelişmeler yaşanıyor. 46 yaşındaki Şahin Köseoğlu'nu öldürdüğü şüphesiyle gözaltına alınan zanlı serbest bırakıldı.

Evli ve iki çocuk babası Köseoğlu, 3 Eylül Perşembe günü saat 01.40 sularında Mülheim semti Keup Caddesi’nde işlettiği kafeteryada silahla öldürülmüştü. Polis, olaydan 19 saat sonra, 50 yaşında olduğu öğrenilen bir kişiyi cinayet zanlısı olduğu gerekçesiyle Köln'ün Buchforst semtinde gözaltına almıştı.

Ancak cinayetin işlendiği kafeteryadaki güvenlik kamerası görüntülerinin incelenmesinin ardından failin başka biri olduğu kanısına varıldı. Köln polisi, yakalanan ilk zanlının serbest bırakıldığını bildirdi. Kimliği tespit edilen asıl failin yakalanması için cinayet masasında özel bir ekip kuran Köln polisinin zanlıyı yakalama çalışmaları devam ediyor.

İçecek dağıtım firması sahibi de olan Şahin Köseoğlu aynı zamanda Keup Caddesi Esnaf Birliği'nin yönetim kurulu üyesiydi. İşlenen cinayet cadde esnafında derin üzüntüye neden olmuştu.