Almanya'da dün IŞİD taraftarlarının evlerine baskınlar düzenleyen polis çok sayıda kişiyi tutukladı ve belgeler el koydu.

Mülheim an der Ruhr, Oberhausen ve Bonn'da yapılan baskınlarda, planlanmış otomobil kazası ile sigortaları dolandırarak haksız kazanç elde ettikleri düşünülen çok sayıda IŞİD taraftarı tutuklandı. Polisin yaptığı açıklamaya göre Ruhr Havzası'nda belli bölgelerde meydana gelen trafik kazalarında birbirine benzerlikler dikkat çekti. Tam iki yıl takip sonucu bunun bir çete olduğu sonucuna varıldı.

Konu istihbarata sorulunca bunların radikal IŞİD taraftarları olduğu anlaşıldı. Essen Polis sözcüsü Peter Elke olayla ilgili şu açıklamada bulundu: "Arkadaşlarımız iki senelik süre zarfında hep birbirine benzeyen aynı motifli kazalara rastladılar. Yakın takip sonucu bunların sigorta dolandırıcısı bir gurup oldukları ortaya çıktı. Elde edilen bilgilerin farklı polis merkezleri ile paylaşılması sonucu konu istihbaratın dikkatini çekti. Sonra anlaşıldı ki, bu çete üyeleri aşırı gruplarla bağlantılarından dolayı istihbarat tarafından yakın takip ediliyorlar."

Polis, gurubun dolandırıcılıktan ne kadar para elde ettiğini ve bu paraları hangi yollarla savaş alanına yolladıkları konusunda açıklama yapmadı. Kaç kişinin tutuklandığı ve ne kadar şüpheli olduğu konusunda ise Düsseldorf Savcılığı'na intikal eden olayın soruşturmasının sonunun beklenmesi gerektiğine işaret etti.