Hindistan'da 2002 yılında meydana gelen 'vur-kaç' olayıyla suçlanan Salman Khan’a dün 5 yıl hapis verilmesinin ardından, bugün, kazada ölen vatandaşın eşi ve yaralananlar basına açıklamalarda bulundu. Khan'ın ceza almasının kendilerine hiçbir faydası olmadığını dile getiren vatandaşlar, Bollywood yıldızından tazminat istedi.

Khan, Mumbay şehrinde, 2002 yılında kaldırımda uyuyan 5 kişiye aracıyla çarpıp daha sonra kaçmakla suçlanmıştı. 38 yaşında Noor Ullah Khan ölümüyle sonuçlanan kazada, 3 kişi ise ağır yaralanmıştı. Kazada ölen vatandaşın eşi Nurullah Mahboob Sharif bugün yerli haber televizyonu NDTV’ye konuştu. Çocuklarını okutmakta ve hayatını geçinmekte zorlandığını dile getiren Sharif, Bollywood yıldızından oğluna iş bulmasını ve kendilerine tazminat parası vermesini istedi.

Kaza olduktan sonra 13 yıl süren mahkemede, mağdurun ailesine verilmek üzere Khan'ı 30 bin dolar tazminata mahkum etmişti. Ancak kazada ölen Nurallah’ın eşi Sharif, resmi evli olmadığından dolayı evraklarını gösterememiş, bundan dolayı da kendilerine verilmek üzere takdir edilen tazminatı alamamıştı.

Şarif, Bollywood yıldızının kazadan sonra kendilerine verilmek üzere 15 bin dolar teklif ettiğini iddia etti. Şarif bu parayı Khan'ın şu ana kadar vermediğini anlattı. Khan'dan oğluna iş bulmasını ve kendilerine tazminat vermesini isteyen Şarif, "Zor geçiniyorum. Bizim günlük ihtiyaçlarımız var. Çocuklarımı büyütmek hiç de kolay olmadı. Onları okutmak için mücadele ettim." dedi.

"HAPSE GİRECEĞİNE PARA VERSİN"

Olayda yaralanan diğer 4 kişi de tazminat istediklerini söylerken Bollywood yıldızının ceza almasına gerek olmadığını açıkladı. Ayağını kaybeden Abdullah Rauf Shaikh kendisini 13 senedir yalnız olduğunu, küçük işlerle hayata tutunduğunu aktardı. Shaikh, "Salman ceza alsa da benim ayağım geri gelmez." diyen Shaikh Bollywood yıldızı Khan'dan kendisine para vermesini istedi.

2002 yılında kaldırımda uyuyan 5 kişiye aracıyla çarpıp daha sonra kaçmakla suçlanmıştı. Toplam 13 yıl süren davada ünlü Bollywood yıldızına adam öldürmek suçundan 5 yıl hapis cezası verildi.