Almanya'nın Aşağı Saksonya eyaletinin Salzhemmendorf kentinde mülteci yurduna molotof kokteyli atan biri kadın üç kişi tutuklandı. Suçlamaları kabul eden zanlılar hakkında ölüme teşebbüs ve ağır kundaklama suçlarında dava açıldı. Polis tarafından bilinen 24 ve 30 yaşlarındaki erkek kundakçıların daha önce yaralama ve mala zarar ve Hitler selamı verme gibi politik suçlarda işlediği ve aşırı sağa yakın ilişkiler içinde olduğu ortaya çıktı.

Daha önce Eyalet Başbakanı Stephan Weil ile birlikte Hameln Kaymakamı Tjark Bartels’in ziyaret ettiği mülteciler, bu kez de çok sayıda siyasilerinde bulunduğu 2 bin kişi tarafından ziyaret edilerek ‘İyi Komşuluk’ mesajı verildi. Can kaybı yaşanmayan mültecilerin kalığı bina tamamen kullanılamaz hale geldi. Alman aileler olayda en çok etkilenen 3 çocuklu anneyi evine almak için adeta yarışırken, aile Yeşiller Politikacı Karsten Appold’un evinde kalıyor.

Goslar Büyükşehir Belediye Başkanı Oliver Junk’un (CDU) daha fazla mülteci istemesi ve mültecileri protesto etmek için aşırı sağcıların yaptığı 70 kişilik yürüyüşe Goslar Birlik İnisiyatifi bin kişi ile karşılık verdi. Schleswig Holstein’in Lübeck kentinde ise mültecileri protesto ederek kaldıkları binayı taşlayan 8 aşırı sağcı gözaltına alındı. Mecklenburg Vorpommern’de Birgit ve Horst Lohmeyer çifti tarafından aşırı sağ ile mücadele kapsamında 2007 yılından beri düzenlediği müzik festivaline bin 200 kişi katıldı.

İki hafta önce yakılan ambarın yeniden inşası için kampanya başlatılan çifte festival öncesi 10 bin Euro’luk Georg-Leber-Preis ödülü verildi. Ambarın onarılması için Amadeu-Antonio Vakfı’nın 21 bin 400 Euro topladığı Lohmeyer çiftine daha önce Almanya Yahudi Merkezi'nin verdiği Paul-Spiegel-Preis ödülü olmak üzere çok sayıda ödüle layık görülmüştü.