CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, ülkeyi yönetenlerin yanlış Suriye politikasının sınırları ne hale getirdiğinin ortada olduğunu söyledi.

"Esed'i devireceğiz, Şam Emevi Cami'nde cuma namazı kılacağız" gibi ütopik dış politikalarının bugün Ortadoğu'yu kan gölüne çevirdiğini belirten Kara, "Dün sıfır sorun diyerek Şam'da Bakanlar Kurulu'nu toplayanlar Arap Baharı'yla Şam'a gireceğiz diyenler ülkemize 2.5 milyon Suriyeli'nin girmesini sağladı. Allah aşkına bizim Suriye ile bir sorunumuz mu vardı. Akdeniz kıyılarında Suriyeliler yaşadığı dramı, her gün acı haberlerini gazete ve televizyonlardan duyuyoruz. Sıfır sorunlar diyenler, ülkemizi komşularıyla sırf sorunlu hale getirdiler. Ülkemizin yakın komşuları arasında sorunlu olmayan komşusu yok. Bunun yegane sorumlusu ülkeyi 13 yıldır yöneten AKP iktidarıdır." dedi.

2 milyonun üzerindeki Suriyeli'nin ülkeye girişiyle her gün yaşanan insanlık dramı yanı sıra işgücü dengelerinin de değiştiğini belirten CHP Antalya Milletvekili, 15, 20 ve 25 TL'ye yevmiyeye giden Suriyelilerin yerli işgücünü zora sokarak kalitesiz iş gücüne neden olduğunu, bununda yerli işgücüne büyük zarar verdiğini kaydetti.

"1 KASIM'DA HARAMİLERİN SALTANATINA SON VERECEĞİZ"

Ülkenin hayata geçirilen antidemokratik yasalarla hukuk devleti olmaktan çıktığının altını çizen Kara, resmen parti devletine dönüştüğünü, ülkeyi yönetenleri herkesi susturarak dikta rejim peşinde olduğunun net bir şekilde görüldüğünü ifade etti.
İktidarın yaptığı hukuksuzlukları örtbas etmek ve yargıdan kaçmak için topluma sürekli korku pompaladığına dikkat çeken CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, 7 Haziran seçimleri sonuçlarının 13 yıldır ülkeyi istedikleri gibi yönetenlerin kimyasını bozarak 'koltuktan indiğimizde bizim halimiz nice olur' korkusuyla milli irade gasbı yaptıklarını kaydetti.

Siyasi iktidarın, 1 Kasım seçimlerine toplumda korku ortamı oluşturmak için kendine muhalif gördüğü medya organlarına sindirme, baskı kurma, sesini kısma ve üzerine çökme yapacağını hukuksuz operasyonlarla gösterdiğine dikkat çeken Niyazi Nefi Kara, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu iktidar ne yaparsa yapsın yargıdan kaçamayacaktır. Eninde sonunda baskı yoluyla kapattıkları dosyalar yeniden açılacak. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. 7 Haziran'da bunu gördükleri için sandıktan çıkan milli iradeye saygı göstermeyerek bizi seçmediğiniz diyerek halkı cezalandırarak milli irade gasbı yaparak ülkeyi seçime götürdüler. Bütün bunları halka ve bağımsız yargıya hesap vermekten korktukları için yaptılar."

AKP'nin halkı kandırmaya yönelik hangi gözboyacılığını yaparsa yapsın milletin gerçek yüzünü gördüğünü belirten CHP Milletvekili, 1 Kasım'da halkın ülkeyi karanlığa sürükleyen iktidara gereken cevabı sandıkta yeniden vereceğini ifade etti. Kara, sözlerini şöyle tamamladı:"Bunların işi gücü yalan, talan. Nerede bir rant var, orayı hemen karartıyorlar. Ülkemizin bütün kaynaklarını nasıl paylaşırız, nasıl ranta dönüştürüz peşindeler. Onun için biz diyoruz ki 1 Kasım'da haramilerin saltanatına son vereceğiz. Milletimiz sandıktan gereken cevabı verecek ve 1 Kasım'da gönderecektir. Bundan şüphemiz yok."