Samsung, mobil dünyasının en önemli etkinliği olarak bilinen GSMA Dünya Mobil Kongresi'nde (MWC) yeni ürünü Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge’i tanıttı

İspanya'nın Barcelona şehrinde düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nin UnPacked etkinliğinde konuşan Samsung Elektronics’in CEO’su Shin Jong-kyun, müşterilerden gelen geri bildirimler doğrultusunda yeni ürünlerin şekillendiğini ifade etti.

Şirketin tanıttığı Galaxy S6 modeli 5.1 inç büyüklüğündeki telefonunda, 2K çözünürlüğünde Super AMOLED ekrana yer verdi. Telefon, 577 PPI değerli ekran görüntü kalitesi ile dikkat çekiyor.

Yeni tanıtılan S6 serisinde kamera konusunda da büyük gelişmeler kaydedildi. Zira telefonun 16 megapiksel optik görüntü sabitleme özelliğine sahip kamerası,1.9 diyafram açıklığı ile düşük ışıklarda dahi güzel fotoğraf çekebilme yeteneğine sahip. Ayrıca cihazın ön kamerası selfie çekecekler için 5 megapiksele yükseltilmiş durumda.

Gücü ile de iddialı S6 ve S6 Edge modelleri, 4 çekirdekli 1.9 GHz Cortex-A57 Exynos ve 7420 çipsetli 4 çekirdekli 1.3 GHz Cortex-A53 işlemci kullanılıyor. Samsung'un kendi ürettiği Exynos 7420, yapılan Benchmark testlerinde, Qualcomm firmasının Snapdragon 810 işlemcisinden biraz daha hızlı olması ile biliniyor.

Tasarım konusunda Iphone 6 modelini anımsatan Galaxy S6, metal kasayla geliyor. Galaxy S6 Edge'in ise hemen hemen bütün özellikleri ile S6 gibi olsa da iki tarafı kavisli ekranla telefon sektöründe bir ilke imza atıyor.

Öte yandan, Galaxy S6 telefonunun şarj süresindeki gelişmeler de dikkat çekti. Yeni cihaz, 10 dakika şarj ile 4 saat kullanım imkanı sunarken aynı zamanda kablosuz olarak da şarj edilebiliyor. Galaxy S6 modelinde kullanılan pil, 12 saate kadar Wi-Fi bağlantısı, 13 saate kadar video izleme, 49 saate kadar müzik dinleme vadediyor. Galaxy S6'da 2550 mAh değerinde bir pil yer alırken Galaxy S6 Edge'deki kullanılan pilin değeri 2600 mAh olarak belirtildi.

Galaxy S6 modelinin 32 GB hafızalı modeli 650 dolardan satışa sunulması planlanırken, Edge modelinin yine 32 GB hafızalı modeli ise 750 dolar başlangıç fiyatı ile tüketiciyle buluşacağı ifade ediliyor. Her iki modelin de 10 Nisan'da dünya genelinde satışa çıkacağı açıklandı.