Güney Kore'nin önde gelen şirketlerinden Samsung, gruba ait hastanede Ortadoğu Solunum Sendromu (MERS) hastalığının yayılmasını engelleyemedikleri için özür diledi.

Samsung Grubu'na ait Samsung Electronics şirketinin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Lee Jay-yong, bugün düzenlenen basın toplantısında, "Hastalık nedeniyle mustarip olan tüm hasta ve aileler karşısında başımı eğerek özür diliyorum." diye konuştu.

Ayrıca Lee'nin hükümete, MERS ile mücadele sürecinde Samsung tarafından gereken her türlü yardımın yapılacağı sözünü verdiği de bildirildi.

Geçen hafta içinde Lee Jae-yong, virüsün en çok yayıldığı hastaneler arasında ismi geçen ve Samsung Grubu'na ait olduğu bilinen Samsung Medical Center'de kurulan MERS ile mücadele merkezini ziyaret etmişti. Lee, yapılan hatalardan dolayı özür dilemiş ve salgın ile mücadelede atılması gereken adımları yetkililerle müzakere etmişti.

Güney Kore'nin Gyeonggido eyaleti ve başkent Seul'ün bazı bölgelerinde MERS salgınının 20 Mayıs'ta patlak vermesinin ardından, virüse yakalananların sayısının hızla arttığı belirtiliyor. Son verilere göre Güney Kore'de şu ana kadar 175 kişi virüse yakalandı, 27 kişi ise hayatını kaybetti.

Öte yandan, Samsung Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Lee Kun-hee'nin de, geçen sene kalp krizi geçirmesinin ardından hala Samsung Medical Center Hastanesi'nde yattığı biliniyor.