Samsung, Galaxy Note 7 kullanıcılarını yüksek kaliteli akıllı telefonlarını kapatmaları ve kullanmamaları uyarısında bulundu.
Güney Koreli teknoloji devi Samsung, batarya sorunu nedeniyle yanan ve hatta patlayan Galaxy Note 7 kullanıcılarını uyardı. Samsung, son model telefonlarının yandığı yönündeki ifadelerin inceleneceği süre boyunca Galaxy Note 7 kullanıcılarına, telefonlarını kapatmaları ve kullanmamaları uyarısında bulundu. Büyük bir heyecanla piyasaya sürülen modelin satışını durduracaklarını açıklayan şirket, üretimi de durduracaklarını açıkladı.
Samsung, tarafından yapılan açıklamada ise “Kullanıcılarımızın güvenliği başlıca önceliğimiz olduğundan, soruşturma sürerken Samung tüm telefon şirketleri ve perakende satış ortaklarımızdan Galaxy Note 7’in satışını durdurmasını istiyor. Orijinal ya da değiştirilen Galaxy Note 7 kullanıcılarının telefonlarını kapatmalı ve cihazı kullanmamalı” denildi. Şirket, dün akşam yaptığı açıklamayla telefonların kullanıma uygun olduğunu savunan sözcünün aksine Galaxy Note 7 üretimini durdurduğunu açıkladı. Şirket açıklamasında, “Kapsamlı soruşturma ve kontrol kapsamında üretim hacmini yeniden düzenledik. Ancak, müşterilerimizin güvenliğini başlıca önceliğimiz olduğundan Galaxy Note 7 modellerinin üretimini durdurma yönünde nihai karar vardık” dedi.
Güney Kore devi, telefonların bataryasının patladığına dair şikayetlerin artmasıyla Eylül ayında yaptığı açıklamayla 2 buçuk milyon telefonunu geri çağırdığını ardından da sorunun giderildiğini açıklamıştı. Ancak bu kez de yenilerek kullanılma sokulan akıllı telefonların alev aldığına dair şikayetler gelmeye başlamıştı.