Tuğçe Albayrak’ın ölümüne sebep olan Sanel M.’nin yargılanması Darmstadt Eyalet Mahkemesi’nde ikinci duruşmayla devam etti. Duruşmada tanık olarak davet edilen Tuğçe’nin arkadaşları olay gecesini anlattılar. İlk tanık, zanlı Sanel M.'nin olay gecesi çok agresif olduğunu ifade etti. Albayrak ve arkadaşları restorana geldiği andan itibaren Sanel M. ve arkadaşları tarafından taciz edildiğini belirten tanık, sanık ve arkadaşlarının, kendilerine birkaç defa hakaret ettiklerini dile getirdi. Daha sonra, restoranın tuvaletinde sanık Sanel M. iki kıza taciz ederken Tuğçe Albayrak yardım ederek araya girmiş.

Tanık, tuvalette çıkan tartışma sırasında sanık hariç iki gencin daha bulunduğunu da sözlerine ekledi. Otoparkta olanları da anlatan tanık, Sanel M.'nin Albayrak'ı vurduktan sonra genç kızın yere düştüğünü, sonrasında ise ona ilk yardım yapmaya çalıştıklarını söyledi. Albayrak yere düştükten sonra restorandan su istediklerini belirten ikinci tanık ise su için para talep eden çalışanları suçladı. Albayrak’ın kafasını yere çarptıktan sonra ise şuuru yerinde olduğu da belirtildi. Duruşmanın ilk gününde Albayrak'ın abisi Doğuş ve zanlı Sanel M.’nin yanı sıra Albayrak'ın yardım ettiği iki genç kızda tanık olarak dinlenmişti.

Albayrak ailesinin avukatı Macit Karaahmetoğlu’na göre iki genç kız Sanel M. tarafından taciz edildiğini hissettiklerini, dolayısıyla Tuğçe'nin yardımı için minnettar olduklarını belirttiler.