Sarhoş olarak araç kullanan gizli servis elemanlarının, geçtiğimiz hafta dünyanın en sıkı korunan Beyaz Saray’ının güvenlik duvarına çarptığı açıklandı.

Araçta iki gizli sevis görevlisinin olduğu belirtilirken, gece geç saatlerde katıldıkları bir partiden dönüşte Beyaz Saray’ın demir parmaklıklarına çarptıkları belirtildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı ve gizli servis görevlilerinden birisinin Başkan Barack Obama’nın yakın korumalarından olduğu kaydedildi.

Resmi araç ile 4 Mart’ta kaza yapan ajanlar hakkında yapılacak soruşturma sonrası karar verileceği kaydedildi. Başkan Obama, gizli servis elemanlarının ihmal ve bir dizi yüz kızartıcı suçlara karışmasının ardından geçtiğimiz ay Joseph P. Clancy’i Gizli Servis’in başına getirmişti.

Kurum sözcüsü Brian Leary olayı doğruladı ve "İki çalışanımız yaptıkları usulsüzlüğün farkında." dedi. Leary, "Görevi kötüye kullandıkları tespit edilirse ajanlarımız hakkında gerekli işlemler kurallara ve düzenlemelere dayalı olarak yapılacak." diye konuştu.