Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, ülkedeki boş kiliselerin cami olarak Müslümanlara tahsis edilmesi çağrısına tepki gösterdi. Sarkozy, Valeurs Actuelles dergisinin çağrıya tepki olarak başlattığı ‘Kiliseme dokunma’ kampanyasına imza vererek destek oldu.

Derginin bugün ‘Kiliseme dokunma’ kapağıyla çıkan sayısında "Fransızlar kiliselerin camilere çevrilmesi çağrılarına ‘hayır’ diyor" ifadelerine yer verdi. Hükümet kanadının bu konuda sessiz kaldığı belirtilirken Fransızların yüzde 67’sinin kiliselerin camiye çevrilmesine karşı olduğu kaydedildi.

Çağrıya tepki olarak başlatılan imza kampanyasına Nicolas Sarkozy’nin yanı sıra daha önce kullandığı, "Fransızların, Müslümanlara Fransa’yı terk etmelerini söyleme hakları var" ifadeleriyle tepki çeken gazeteci yazar Eric Zemmour, eski Bakanlar Jeannette Bougrab, Philippe de Villiers, Fransa’nın patronlar kulübü MEDEF’in Başkan Yardımcısı Geoffroy Roux de Bezieux ve ünlü Fransız filozof Alain Finkelkraut da imza vererek destek oldu.

Fransa İslam Konseyi eski Başkanı Dalil Boubakeur, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada Fransa'da yaşayan 3 milyon Müslüman için 2 bin 500 cami bulunduğunu hatırlatmış, "Bu sayı Müslüman vatandaşlarının ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz. Kullanılmayan kiliselerin camiye çevrilmesi düşünülebilir. Bu hassas bir konu ama neden olmasın!" ifadelerini kullanmıştı.