Eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin göçmenleri evlerdeki su kaçağına benzetmesi büyük tepki çekti.

Sarkozy, Avrupa Komisyonu'nun AB üyelerine yaptığı Suriye ve Eritre'den İtalya'ya kaçak giriş yapan 40 bin göçmenin ortak paylaşılması ile ilgili yaptığı çağrıya, "Para yok, iş yok, lojman yok ama onlar bir şey buldular. Göçmen sorununun çözümünü azaltma değil tüm ülkelere yaymakta buldular.'' diye tepki göstermişti. İfadelerini verdiği örnekle destekleyen Sarkozy, göçmen sorununu muftakta patlayan su boruya benzetti. Sarkozy ayrıca, eve gelen tamircinin sorunun çözümü için patlayan boruyu diğer odalara da yayma fikrinin ne derece doğru olacağı sorusunu da yöneltti.

Sarkozy'nin açıklamalarına tepki gösteren Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Sarkozy'yi olayın vehametini bilmemekle suçladı. 'Bu derece önemli bir konuda sorunun herkesi ilgilendirdiğini' hatırlatan Hollande, problemin konuşularak halledilmesi gerektiğini savundu.

Başbakan Manuel Valls da Sarkozy'nin kullandığı 'yaftalayıcı dili' kınadığını söyledi. Valls, tüm siyasilerin davranışlarında ve kullandığı dilde daha hassas olması gerektiğini savundu. Manuel Valls, 'Fransız siyasi hayatının bu tarz damgalayıcı ifadelerden' daha fazlasını hak ettiğini söyledi.