Fransa’da 2017 yılında düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlanan Nicolas Sarkozy’ye güven giderek azalıyor. OpinionWay’ın gerçekleştirdiği ankette Fransa eski Cumhurbaşkanı’na güvenenlerin oranı geçen aya göre 2, Ocak 2015’e göre de 10 puan azalarak yüzde 30’a geriledi. Bu oranın Sarkozy’nin Elysee’den ayrıldığı 2012’den bu yana en düşük seviye olduğu kaydedildi.

Muhalefet liderleri dikkate alınarak gerçekleştirilen ankette, aşırı sağ parti Ulusal Cephe lideri Marine Le Pen de yükselişini sürdürdü. Le Pen’in popülaritesi 4 puan artarak yüzde 31 oldu.

Araştırmada listenin ilk sırasını ise Bordeaux Belediye Başkanı Alain Juppe aldı. 2017 yılında düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sarkozy’nin genel başkanlığını yaptığı Cumhuriyetçiler’den (PR) aday adayı olduğunu açıklayan Juppe'yi tercih edenlerin oranı 6 puan artarak yüzde 58’e yükseldi. 2016 yılında Cumhuriyetçiler’in cumhurbaşkanı adayını belirlemek için düzenlenecek ön seçimde de Juppe’nin şansının da Sarkozy’ye oranla daha fazla olduğu kaydedildi. Ankette sağ seçmenlerin yüzde 75’i muhtemel ön seçimde Juppe’yi destekleyeceğini söyledi. Sarkozy diyenlerin oranı ise yüzde 66’da kaldı.