Türk ordusunun, Şah Fırat Operasyonu ile Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu'nda görev yapan askerleri tahliye etmesi Arap basınında geniş yer aldı. Arap basının önde gelen gazetelerinden Şarkul Avsat haberi birinci sayfadan verdi.

“Ankara Süleyman Şah Türbesi’nin taşınması konusunda Şam ve IŞİD’i bilgilendirdi” başlığıyla haberi veren gazete, Türk ordusunun 570 asker ve yüz zırhlı araçla operasyonu gerçekleştiğini yazdı. Haberde Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Süleyman Şah Türbesi’nin taşınması ile ilgili operasyonun ilgili tüm tarafların bilgilendirildiği yönündeki açıklamasına yer verildi. Gazete, resmi bir kaynağa dayandırdığını iddia ettiği haberinde, Ankara'nın bölgedeki bütün tarafların yanı sıra IŞİD’de dolaylı yollardan bilgi verildiğini yazdı.

El Hayat gazetesi ise, Süleyman Şah Türbesi’nin taşınması operasyonunun Türkiye'de hükümet ve muhalefet arasında farklı değerlendirildiğini yazdı. Gazete, hükümet kaynaklarının operasyonu bir kahramanlık gibi sunduğunu, muhalefetin ise operasyonu sınır dışındaki tek Türk toprağından çekilme şeklinde algıladığını duyurdu.

Gazete ayrıca IŞİD’in birçok kez Süleyman Şah Türbesi'ni kuşatarak askerleri esir almakla tehdit ettiğini yazarak , "Ankara, saldırıyı önlemek amacıyla IŞİD ile gizli anlaşmalar yapmak zorunda kaldı" iddiasında bulundu.