İkinci Dünya Savaşı’nda Alman bir askerden hamile kalan ve bir kız çocuğu dünyaya getiren İtalyan kadın, savaş sonrası babasının kızı alıkoymasıyla evine dönmek zorunda kaldı. Geçen 70 yıl süresince ümidini yitirmeyen anne, İtalya Kızıl Haçı’nın yardımı ile ilk defa geçen hafta sonu kızı ile bir araya geldi.

İtalyan medyasında konu edilen habere göre 1944 yılında devam eden 2. Dünya Savaşı’nda çalışması için ailesi tarafından Almanya’ya gönderilen İtalyan bir genç kız bu esnada Alman bir subaydan hamile kalır ve bir kız çocuğu dünyaya getirir. Fakat evli olduğu anlaşılan Alman asker yeni doğan kızını annesinden ayırır ve bir daha ona göstermez. Üstelik küçük kız hayatı boyunca annesinin öldüğünü bilerek yaşayacaktır.

Kızından ayrılan ve savaşın bitişi ile tamamen yıkılan Almanya’da yapacak bir şey bulamayan İtalyan kadın ise memleketi Emilie-Romagne şehrine geri döner. Fakat kendi ifadesi ile kızından hiç bir zaman ümidini kesmez.

Geçen yıl 71 yaşına giren savaşın küçük mağduru Alman kız babasını kaybeder. Bunun üzerine annesinin gerçek hikâyesini öğrenmek ister ve savaş konuları üzerine uzman Uluslararası İzleme Servisi’ne (ITS) müracaat eder. İtalyan Kızıl Haçı ile beraber çalışan ITS İtalyan anneyi 92 yaşında ülkenin Novellara kasabasından bulur. Geçtiğimiz hafta sonu ise 70 yılı aşan ayrılık son bulur ve iki kadın İtalya’da bir araya gelirler.