Alman Ordusu’nun geçtiğimiz yıl Afganistan’dan geri çekildi, ancak bu ülkede tanık oldukları savaş manzaralarından dolayı travma yaşayan askerlerin sayısı artışta.

Federal Ordu tarafından yapılan açıklamada, geçtiğimiz yıl 431 askerin post travmatik stres bozukluğu yaşadığına dikkat çekildi. Bunlara 204 askerin dahil olduğu ifade edilirken, bu sayının 2013 yılında psikolojik travma yaşayan askerlere göre 55 asker daha fazla olduğu açıklandı.

Federal Ordu bunun yanı sıra, 214 askerde depresyon ve korku bozukluğu gibi hastalıkların yaşandığını tespit etti. Bu askerlerin 2013 yılı rakamlarına göre 20 asker daha fazla olduğu öğrenildi.

Federal Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada artış, değişen toplumsal koşullara bağlandı. Açıklamada, "Bu konuyla ilgili duyarlılık arttı. Travmaya maruz kalan askerlerin damgalandığı durumlar azaldı. Bizim açımızdan artışın nedeni bu oldu." ifadeleri kullanıldı.

Sol Parti’nin Savunma Politikaları Sözcüsü Christine Buchholz gelişmeyi “Savaş hasta ediyor“ kelimeleriyle özetledi. 2012 yılına kadar travma sonrası stres bozukluğu görülen asker sayısı 194’e çıkarken bir sonraki yılda bu sayı 149’a düştü. Alman Ordusu’nun özellikle 2010-2012 yılları arasında Afganistan’da Taliban ile yapılan savaştan dolayı birçok asker Almanya’ya geri döndükten sonra yaşananları unutamamış ve psikolojik rahatsızlıklar geçirmişti.