Uluslararası Para Fonu (IMF) eski Başkanı Dominic Strauss-Kahn'ın, 'fuhuş ağı kurmak' suçundan yargılandığı davada savcı tarafından beraati istendi.

2 Şubat'ta görülmeye başlayan davada Lille Savcısı Frederic Fevre, "Ne elde edilen belgeler ne de mahkeme süreci Dominic Strauss-Kahn'ın 'fuhuş ağı kurmak' suçuyla bağlantısını ispat ediyor." ifadelerini kullandı.

12 kişinin yargılandığı davada savcı, fuhuş partilerinin düzenlendiği Carlton Oteli'nin sahibi Dodo la Saumure için ise 2 yıl hapis ve 10 bin Euro para cezası verilmesini istedi. Lil Savıcısı ayrıca partileri organize eden Dominic Strauss-Kahn'ın işadamı arkadaşları Fabrice Paszkowski ve David Roquet için ise 2 sene hapis ve 20 bin Euro para cezası talebinde bulundu.

Strauss-Kahnn'ın suçlu bulunması halinde 10 yıl hapis veya 1,5 milyon Euro'ya kadar da para cezasıyla cezalandırılabileceği belirtilmişti.

Eski IMF Başkanı Dominic Strauss-Kahn, 2012 yılında düzenlenen Fransa cumhurbaşkanlığı seçimlerinin en büyük favorisi olarak görülüyordu. Strauss-Kahn 2011 yılında New York'ta bir otelde oda görevlisine cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınmasının ardından ise adaylıktan çekildiğini duyurmuştu.