İtalya'nın Venedik şehrinde terör örgütü DHKP-C üyesi olduğu tespit edilen bir Türk vatandaşının bu sabah otelden çıkarken polis tarafından gözaltına alındığı kaydedildi. Avusturya oturumuna sahip olan terör zanlısının ailesiyle birlikte Paskalya tatili dolayısıyla Venedik'te bulundukları sırada istihbarat anlaşması gereği gözaltına alındığı bildirildi.

İtalyan polisi ve istihbarat birimlerinin ortak çalışmasıyla bugün sabahın erken saatlerinde terör örgütü DHKP-C üyesi olduğu açıklanan E.U. isimli terör zanlısının gözaltına alındığı açıklandı. Avusturyalı bir kadınla evli olan ve Avusturya oturumu bulunan 45 yaşındaki E.U.'nun Paskalya tatili dolayısıyla eşi ve çocuklarıyla birlikte tatil yapmak üzere Venedik'e geldiği belirtildi.

Yakın zamanda İstanbul'da iki ülke arasında terör suçlularının iadesi için imzalanan anlaşma gereği Türkiye'ye iade edileceği kaydedilen E.U.'nun Ankara'da 1994 yılında molotoflu bir eylem yapmak, 1995 yılında da Ankara Konya Sokak'ta bulunan bir banka şubesine saldırıda bulunmak suçlarını işlediği kaydedildi.

İçişleri Bakanı Angelino Alfano konuyla ilgili yaptığı açıklamada tatil olmasına karşın tüm güvenlik güçlerinin görevlerini yerine getirdiğini kaydetti. Alfano, geçtiğimiz hafta Çağlayan Adliyesi'nde rehin alındıktan sonra şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a yönelik terör eylemini planlayanlar arasında Venedik'te gözaltına alınan E.U.'nun da bulunduğu yönünde istihbarat aldıklarını belirterek operasyona katılan tüm güvenlik güçlerini tebrik etti.