Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi'nde (OLG) yaklaşık iki yıl önce başlayan Neonazi cinayetleri davası duruşmaları devam ediyor. Savcılığın davada yargılanan beş kişi haricinde dokuz şüpheliyi daha araştırdığı belirtildi.

Federal Savcılık, 2000 yılından itibaren sekizi Türk olmak üzere toplam 10 kişinin öldürüldüğü cinayetler serisinden Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) adlı terör örgütünün üç üyesini sorumlu tutuyor. Bunlardan Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhardt 2011 yılında bir banka soygunu sonrası hayatını kaybederken, Beate Zschaepe ile birlikte dört kişi daha terör örgütüne yardım etme suçlamasıyla Münih'te yargılanıyor.

Alman medyasında yer alan haberlerde şu ana kadar savcılığın hakim karşısına çıkmayan dokuz kişi hakkında daha soruşturma yürüttüğü bildirildi. İsmen tanınan bu dokuz kişinin NSU terör örgütüne yardım ettiklerinden şüphelenildiği ve savcılığın terör örgütünün cinayetler, banka soygunları ve bombalı saldırılar dışında karıştığı başka suçlar olup olmadığını araştırdığı belirtildi. Savcılığın, bu kişiler sayesinde elde ettiği bilgileri de mahkemede kullandığı, fakat bu kişiler hakkında hukuki olarak ne yapacağının tam olarak bilinmediği belirtildi.