KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ile Brüksel'de bir araya geldi.

Görüşmenin ardından açıklama yapan Martin Schulz; yoğun, açık ve dostça bir toplantı yaptıklarını ifade etti ve "Birçok değeri ve fikri paylaştığımız için bu şaşırtıcı değil." dedi.

Mustafa Akıncı'ya 'cumhurbaşkanı' diye hitap eden Martin Schulz, kendisini seçim başarısı dolayısıyla kutladı ve müzakere sürecinde tatmin edici adımlar attığını dile getirdi. Schulz, "Müzakerelerin başarıya ulaşmasında AB'nin büyük çıkarı var. Bunun için gerken katkıyı vereceğiz." dedi. Martin Schulz, Kıbrıs'ta şu anda iki toplumun da geçmişte Annan Planı'na destek verenler tarafından yönetildiğine dikkat çekti.

"ARTIK AB AİLESİNİN PARÇASI OLMAK İSTİYORUZ"

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ise başka problemler sebebiyle çok yoğun olduğu bir dönemde kendilerine zaman ayırdığı için Schulz'a teşekkür etti. Akıncı, "Biz çözümü halkımız için istiyoruz. Statükonun devamını değil, yeni nesillere daha iyi bir gelecek oluşturmak istiyoruz. Çünkü bizler çok sıkıntı çektik. Artık yeni nesiller için daha iyi bir gelecek kurmak vakti geldi. Ta ki kapsamlı çözümün meyvelerini devşirebilsinler." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Akıncı, "Doğru yolda olduğumuza inanıyorum. Kıbrıslı Türkler olarak bir çözüm için mücadele etmekte ekstra motivasyonumuz da var. Uzun yıllardır uluslararası sistemin dışındayız. Artık AB ailesinin bir parçası olmak istiyoruz." şeklinde konuştu.