Diyanet İşleri Başkanlığı, sandık kurulu başkanı olduğu Frankfurt Başkonsolosluğu’nda başkası adına oy kullanırken yakalanan DİTİB’in din görevlisi Hasan Tüfekçi hakkında soruşturma başlatıyor.

Tüfek, 7 Haziran Genel Seçimleri için yurtdışındaki merkezlerde oy verme işlemi sürerken, seçim görevlisi olduğu Frankfurt’ta başkası adına oy kullanırken yakalanmış, burada tutulmuş tutanağı görüşen Ankara’daki Yurtdışı İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı (YİSK), suçu sabit görerek gereğinin yapılması için Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Hasan Tüfek’le ilgili soruşturma yürütmesi için müfettiş görevlendirdiği öğrenildi. Diyanet’in verdiği bilgilere göre; din görevlisi Hasan Tüfek’le ilgili karar söz konusu müfettiş raporundan sonra verilecek.

KARAR HAFTAYA VERİLECEK

Diyanet İşleri Yurtdışı Türkler Daire Başkanı Kazım Türkmen konuyu gündemlerine aldıklarını ve önümüzdeki hafta başında Hasan Tüfek’in görevinden alınıp alınmayacağı konusunda gereken açıklamanın yapılacağını bildirdi.

Bu arada DİTİB Dietzenbach cami cemaatinin yaşanan son gelişmelerden rahatsız olduğu ve yetkililerin bir an önce din görevlisi Hasan Tüfek’in görevinin devam edip etmeyeceği konusunda karar vermelerini istediği öğrenildi.