Yunanistan'ın ikinci büyük kenti Selanik'te ikamet eden Türkiye vatandaşları, 1 Kasım genel seçimleri için sandık başına gidiyor. Türkiye'nin Selanik Başkonsolosluğu'nda kayıtlı yaklaşık 740 civarındaki seçmen, bugün ve yarın oy kullanabilecek.

Türkiye’nin Selanik Başkonslosluğu'nda genel seçimler için bugün saat 10:00'da başlayan oy kullanma işlemi, 21:00'a kadar devam edecek. Bugün sandığa gidemeyen vatandaşlar, yarın da aynı saatler arasında oy kullanabilecek.

Selanik'te yaşayan çoğunluğu İstanbul kökenli Rum ile Türk kökenli vatandaşlar sabah saatlerinde tek sandığın açılması ile birlikte oylarını kullanmaya başladı. Saat 10:00'da açılan sandıkta ilk 2 saat içerisinde yaklaşık 20 seçmen oyunu kullandı. Başkonsolosluk girişindeki küçük bir salonda kurulan sandıkta oy kullanma işlemi öncesi vatandaşların pasaport ya da kimlik bilgileri kontrol ediliyor. Ardından vatandaşlar tercihte bulunarak oylarını kullanıyor.

Kısa bir süre önce göreve başlayan Selanik Başkonsolosu Orhan Yalman Okan, oy verme işleminin sakin ve sorunsuz bir şekilde sürdüğünü ifade etti.

HDP AFİŞLERLE OY İSTİYOR

Selanik'te ikamet eden Türkiye vatandaşları başkonsoloslukta oy kullandıktan sonra bir diğer kapıdan ise Atatürk Evi'ni de gezmeyi ihmal etmiyor. Türkiye'den gelen turistlerin de müze olarak hizmet veren Atatürk Evi'ni ziyaretleri sürüyor.

AK Parti ve HDP'den seçim müşahitleri de oy verme işlemini izliyor. HDP'nin Selanik'in farklı noktalarına astırdığı "Sarayın savaşına karşı, halkların barışı için oylar HDP'ye" yazılı Türkçe ve Yunanca afişlerle seçmenden oy istediği görüldü.

7 Haziran seçimlerinde yaklaşık 80 kişi oy kullanırken, 1 Kasım seçimleri için oy kullanacakların sayısında artış olması bekleniyor.