Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te etkili olan sağanak yağış sonrası meydana gelen selde 11 kişi hayatını kaybetti. Sel nedeniyle zarar gören hayvanat bahçesinden kaçan vahşi hayvanlar ise şehrin sokaklarında dolaşmaya başladı.

Tiflis Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 6 aslan, 6 kaplan, 13 kurt ve 7 ayının henüz yerlerinin tespitinin yapılamadığına dikkat çekildi. Kaçan hayvanları görenlerin ihbarı için bilgi merkezi oluşturulurken, sel felaketinden sonra şehrin sokaklarında vahşi hayvanların vatandaşlar tarafından hayvanat bahçesine götürülmeye çalışılması kameralara yansıdı. Görevliler ve vatandaşlarca götürülmeye çalışılan bir hipopotamın sakin tavırları ve benzin istasyonuna girmesi dikkat çekti. Sokaklara yayılan kaplanlardan ayılara kadar birçok hayvan tehlike saçıyor.

Kaçan hayvanlarla ilgili çalışmaların sürdürüldüğü belirtilirken vatandaşlardan mecbur kalınmadıkça dışarı çıkılmaması istendi.

11 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Öte yandan, yaşanan sel felaketinde ilk belirlemelere göre 3'ü hayvanat bahçesi görevlisi 11 kişinin hayatını kaybettiği, 10 kişinin de kayıp olduğu bildirildi. Selden etkilenen vatandaşları kurtarma çalışmaları ise devam ediyor.

Konuya ilişkin Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili'nin emriyle kriz masası oluşturulduğu, selde oluşan zararın tespiti, kayıpların bulunması, zarar görenlere destek verilmesi konusunda çalışmalara başlandığı belirtildi.