Eski bir Fransız sömürgesi olan Senegal, bağımsızlığının 55. yılını bayram havasında kutluyor.

4 Nisan 1960 tarihinde kazanılan bağımsızlığın kutlamaları geçen yılki 'L’obélisque Meydanı' yerine bu yıl Özgürlük Meydanı'nda yapıldı. Başkent Dakar’da bulunan meydanda yapılan kutlamalara Senegal Devlet Başkanı Macky Sall, Başbakan Mohamed Ben Abdallah Dionne, devlet yetkilileri ve birçok yabancı devlet başkanı ve ülke temsilcisi katıldı.

Resmi kutlamada konuşan Devlet başkanı Macky Sall, “Bütün askeri kuvvetlere tek bir emir veriyorum. Bu emir ne olursa olsun barışı koruma emridir. Bugüne kadar onlara emanet olan bu misyona devam ederek Dünya barışına katkı sağlamalıyız.” ifadesini kullandı.

Ülkenin önde gelen kabilelerinden Lébou lideri El Hadji Bassirou Diagne, “Bağımsızlığımızın bekçileri olan güvenlik kuvvetleri bize onur veren bir gün yaşattılar. Bağımsızlığımızın muhafızları olan ordumuzun barışı sağlamasından gayet mutluyum. Halkımızın bayramı kutlu olsun.” diye konuştu.

Bağımsızlık günü dolayısı ile ülkede 3 günlük resmi tatil uygulanıyor. Kutlamalar askeri birlik ve okul öğrencilerinin resmi gösterisi ile devam etti.

Önceki yıllara göre sönük geçen kutlamalara ekonomik tasarruf tedbirleri nedeni ile sadece askeri birlikler katıldı.