Senegal'de kurban için yetiştirilen koçlar, büyükbaş kurbanlıklardan yüksek fiyata alıcı buluyor. Dini vecibe ve detaylara oldukça önem veren Senegal halkı, Hz. İbrahim'e inen kurbanlığın koç olması sebebiyle Kurban bayramında koç kesmeyi tercih ediyor.

Nüfusun yüzde 95'inin Müslüman olduğu ülkede koçlar 160 dolardan başlayıp 3 bin dolara kadar alıcı bulabiliyor. Ülkede küçükbaş kurbanlıklara talebin daha yüksek olduğuna işaret eden kurban satıcıları, büyükbaş hayvanların 500 ilâ 750 dolara alıcı bulduğunu dile getirdi. Başkent Dakar'a 300 - 400 kilometre uzaklıktan kurban getirdiklerini vurgulayan celepler, fiyatların düşmesini umduklarını böylelikle herkesin kurban kesebilmesini istediklerini söyledi.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan celep Abdoulay Gome, "Alıcı vatandaşlar fiyatlardan memnun değil ama et fiyatları son zamanlarda çok arttı. 300 - 400 kilometreden getirilip 20-25 gün boyunca besliyoruz. Vergilerle bu fiyatlar çok normal oluyor. İnşallah bütün hepsini satarız." diye konuştu.