Türkçe, Senegal'in en büyük ikinci eyaleti Thiés'te ilk kez bir devlet üniversitesinde seçmeli ders olarak okutulmaya başladı. Türkçe derslerinin verileceği sınıfın tefrişatı, ülkede faaliyet gösteren Yavuz Selim Eğitim Kurumları tarafından yapıldı.

Türkçe sınıfının Senegal’de Türkçe bilen kalifiyeli eleman ihtiyacını karşılaması umuluyor. Ülkede faaliyet gösteren bir çok Türk firması mezunlarla çalışmak istediğini açıkladı.

Yavuz Selim Eğitim Kurumları, Thiés üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladı. Üniversite'de düzenlenen imza törenine Rektör Matar Mour SECK, Dekan Ousmane Gueye, Yavuz Selim Eğitim Kurumları Genel Müdür Yardımcısı Mehmet İzol, Thieste'de bulunan okul müdürü Engin Derecik, basın mensupları ve çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı.

Basın açıklaması sonrası konuklara Türkçe ve ikinci dilin önemi hakkında kısa bir sunum yapıldıktan sonra açılış törenine geçildi. Üniversite Rektörü Seck, Genel Müdür Yardımcısı İzol Türkçe sınıfının açılışını birlikte gerçekleştirdi. İzol, üniversite onur defterini duygu ve düşüncelerini yazarak konuklara okudu.

Üniversite Rektörü Seck, "Bizim için bu gün kıvanç dolu bir gün. Türk kardeşlerimizin ülkemizdeki başarılarından dolayı Türk okulları ile ortak projelere imza atmak bizim için çok önemli. İleriki zamanlarda farklı projelerde ve eğitim alanında yeni projeleri hayata geçirmek isteriz." şeklinde konuştu.

Genel Müdür Yardımcısı Mehmet İzol, "Bir gün herkes Türkçe konuşacak. İnşallah gönül dilimiz Türkçe’de buluşunca kardeşliğimiz artarak devam edecek. Sayın rektörümüz üniversitenin kapılarını bizlere açtı. Allah bizi utandırmasın." diye konuştu.

Açılış töreni aile fotoğrafı sonrasında sona erdi.

İşbirliği anlaşması çerçevesinde sonraki yıllarda üniversitede Türk kültürü, Türk sanat tarihi, Türk edebiyatı ve medeniyeti ile ilgili birçok etkinlik düzenlenmesi de hedefleniyor.