Senegal’in başkentinde hayvanseverler tarafından kurulan Sandalkam Kaplumbağa Parkı, ziyaretçilerin ilgi odağı. Dakar’ın 40 kilometre kuzey doğusunda bulunan parkta dünyanın en büyük üçüncüsü de dahil olmak üzere 150'den fazla kaplumbağa yaşıyor.

Dünyanın her yanından onlarca kaplumbağanın bulunduğu park, 10 bin metrekare alan üzerine kurulu. Parkta bulunan kaplumbağaların en yaşlısı Afrika kıtasına özgü 160 yaşında bir tür. Parkta, Afrika kıtası başta olmak üzere Amerika ve Asya kıtasından da türler bulunuyor. Nesli tükenmek üzere olan kaplumbağalar, parkta koruma altına alınarak üremeleri de sağlanıyor.

Müdür El Hadj Sow, "Parkımızın temel amacı insanlara dünyanın dört bir yanından gelen kaplumbağaları göstermek. Profesyonel bir şekilde kaplumbağaların bütün ihtiyaçlarını gideriyoruz. Aynı zamanda burada üremelerini sağlayarak sayılarının artmasını sağlıyoruz." dedi.

İlk olarak 1993'te doğal hayatı desteklemek amacıyla kurulan park, şimdiki yerine Avrupa Birliği (AB) desteği ile 2001'de taşınarak ziyarete açılmış. Parkta belli bir yaşa ve ağırlığa ulaşan kaplumbağalar, doğaya salınıyor.

Park, ziyaretçilerden alınan giriş ücretleri ile ayakta durmaya çalışıyor.