Senegal’in kuzeybatısındaki turistik Pembe Göl yanında uzanan Retka köyü sakinleri, modern yaşamdan habersiz hayatlarını sürdürüyor. Başkent Dakar’a sadece 45 kilometre uzaklıktaki köylülerin evinde neredeyse hiçbir mobilya bulunmuyor.

Senegallilerin büyük çoğunluğu günümüzde şehirlerde modern şartlarda yaşarken ülkenin kırsal ve iç bölgelerinde insanlar elektrik ve su olmayan köylerde yaşamaya devam ediyor.

Tamamen doğal yöntemlerle sazdan yapılan köy evleri tek bölümden oluşuyor ve tek bir büyük odası bulunuyor. Sadece oturma odası, yatak odası ve mutfağı olan evler 25 metrekareyi geçmiyor. Evin tam ortasında ailenin yemeklerini pişirdiği odun ateşi ve tencere bulunuyor.

Köy sakini Atou Dieuf, "Betondan evlerde modern hayat yerine geleneksel yaşam tarzımızı hiç bozmadan yaşamaya devam etmek istiyoruz. Bu hayat daha sade ve basit olmasına rağmen çok zorlu. Köyümüzdeki insanlar fakir. Modern bir ev yapacak imkânımız yok." diye konuştu.

Retka köyü sakinleri tarımla geçimini sağlıyor. Saz evlerde yaşayan köylülerin gıdası çoğunlukla patates ve mısır unundan yapılan lapa yemeği.