Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) milletvekili Serdar Yüksel, Irak ve Suriye’de yaşanan IŞİD terörüne karşı “Mülteci Kampı Ruhr Havzası” adında bir inisiyatifi hayata geçirdi.

İnisiyatif sayesinde Kuzey Irak’ta kurulması amaçlanan konteyner köyüne kendi başarıları ile toplam 140 bin Euro bağış toplayan Yüksel, daha fazla yardım için sosyal paylaşım siteleri aracılığı ile çağrıda bulundu. Irak ve Suriye’de vahşi katliamlar gerçekleştiren IŞİD teröristleri özellikle Kürtlere ve Yezidilere yönelik saldırıları ile sayısız masum insanı katletmiş ve daha fazla sivili yurtlarından kaçmaya mecbur bırakmıştı.

Sadece Türkiye’ye sığınan 1 milyonun çok üstünde mülteci var iken Almanya ve diğer Batı ülkeleri Suriyeli mülteci konusunda beklentilerin altında kaldı. Bugüne kadar topladığı 140 bin Euro için katkıda bulunan belediye, şirket, sivil toplum kuruluşları ve duyarlı vatandaşlara teşekkür eden Serdar Yüksel “Ruhr havzamızın yardım severliğinden çok etkilendim ve hayran kaldım. Bilhassa Jan Jessen ve Rudi Löffelsend’e desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.