Seul Belediye Başkanı Park Won-soon, Güney Kore’de faaliyet gösteren Rainbow Uluslararası Eğitim Kurumları yetkilileri ile bir araya geldi. Başkent Seul’ün tanıtımı konusunda, Türk eğitimcilerin çalışmalarından etkilediğini aktaran Park, "Sizler Seul’ün fahri temsilcilerisiniz. Sizlere aslında birer turizm beratı vermek lazım.” dedi. Park, şehirdeki Türk okulu ile ilgili konularda da yardımcı olmak istediğini ifade etti.

Yerel seçimlerde başkent Seul Belediyesi başkanı olarak tekrar seçilen Park Won-soon’a Türk eğitimciler, belediyenin yeni binasında tebrik ziyaretinde bulundu. Ziyarete gelen heyette, 2007 yılından beri Güney Kore’de faaliyet gösteren Rainbow Uluslararası Okulu Kurucusu Eşref Sağlam, Rainbow Uluslararası Okulu Müdürü Emin Huseynov, RIS Kids Academy Müdürü Fatih Salmanoğlu ve Türkiye Kore İşadamları Derneği Sekreteri Jun Sun-young yer aldı.

Görüşmede başkentin turistlik mekanları hakkında da konuşuldu. Seul Belediyesi’nin dizaynından ve halka açık olmasından etkilendiğini ifade eden Sağlam, “Artık yurt dışından gelen misafirlerimizi gezdirmek için belediyeye de getireceğiz.” diye konuştu. Sağlam, Türk toplumu olarak Güney Kore’yi tanıtan bir kitap çalışmaları olduğunu da sözlerine ekledi. Seul’ün tanıtımı konusunda, eğitim gönüllülerinin çalışmalarından etkilediğini aktaran Park, “Sizler Seul’ün fahri temsilcilerisiniz. Sizlere aslında birer turizm beratı vermek lazım.” ifadelerini kullandı.

Yazdığı kitaplarda sık sık eğitim sorunlarına değinen Seul Belediye Başkanı Park, Türk eğitimcilerle ideal okul kuramları üzerine sohbet etti. “Yazdığınız kitapta eğitimde ortamın, mahallenin, çevrenin önemine sık sık değinmişsiniz. Bizim eğitim felsefemizde de çevre çok önemli bir unsur. Bu yüzden okul olarak öğrencilerimizin aileleri ile iletişimine çok önem veriyoruz.” diye konuşan Rainbow Uluslararası Okulu Kurucusu Sağlam, sözlerini şöyle devam ettirdi: “Bir çocuğun annesi, babası, varsa dedesi, ninesi ve akrabaları, yani en yakın çevresindekilerle barışık bir şekilde kendi kültür değerleriyle beraber yetişmesi çok önemli. Çocukların dünyaya açılırken de kendi değerlerine bağlı kalarak global bir anlayışa sahip olmasını önemsiyoruz.”

Türk eğitim kurumları idarecilerinin kendi yazdığı kitaplardan haberdar olmasına sevinen Belediye Başkanı Park, Seul’deki hızlı şehirleşmenin mahalleleri ortadan kaldırmasıyla mahalle kültürünü yok ettiğini, bunun ülkedeki eğitimi kötü etkilediğini ileri sürdü. Park, tekrar mahalle kültürünü yaşatmak için geliştirdikleri bazı yeni uygulamaların eğitime pozitif bir etkisi olacağını belirtti.

'TÜRK OKULLARINA YARDIMCI OLMAK İSTERİM'

Seul Belediye Başkanı Park’a okul hakkında bilgi veren Rainbow Uluslararası Okulu Müdürü Huseynov, uluslarlarası iki farklı akretidasyonlarının olduğunu, eğitim kalitelerinin uluslararası makamlarca tasdiklendiği ifade etti. Huseynov, uygun bir bina bulmaları halinde okulun lise kısmını da açmayı hedeflediklerini söyledi.

“Seul’de 400 bin yabancı yaşıyor. Farklı ülkelerden 400 bin kişi. Bu yabancı uyruklu vatandaşların, göçmenlerin ve misafirlerin sorunsuz bir şekilde Seul’de yaşaması benim vazifelerimden biri.” diye konuşan Park, “Okul ilgili sorunlarınız olması halinde, belediye olarak yardımcı olmak isterim.” ifadesini kullandı.