İki yıldır Türkiye'de gerçekleştirilemeyen Uluslararası Dil ve Kültür Olimpiyatları'na, Avustralya'nın üst düzey protokolü de kapılarını açtı. Avustralya'da ilk kez yarın gerçekleştirilecek olan 13. Dil ve Kültür Festivali için kıta ülkesine gelen sevgi çocuklarına, başta Avustralya Genel Valisi (Cumhurbaşkanı) Peter Cosgrove olmak üzere federal ve eyalet yetkililerinin de bulunduğu üst düzey bir karşılama yapıldı. Avustralya Genel Valisi Cosgrove, ikametgahında misafir ettiği sevgi çocukları için "Sizler gibi, küresel barış idealini, pratiğe dönüştüren insanları görmek çok harika." ifadesini kullandı.

Bu yıl 13'üncüsü gerçekleştirilen festivalin Avustralya ayağında, sevgi çocukları, ülkenin en üst protokolü olan Genel Valisi Cosgrove'un ikametgâhında ağırlandı. Eşi Lynne Cosgrove ile dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen öğrencileri ağırlayan Genel Vali Cosgrove, çocuklarla tek tek ilgilenerek hatıra fotoğraf çektirdi. Genel Valilik rezidansında, dünyanın farklı kıtalarından gelen çocukları ağırlayan Peter Cosgrove, "çokkültürlü Avustralya’da, 13. Dil ve Kültür Festivali’nin yapılmasından dolayı son derece memnuniyet duyduğunu" ifade etti.

Genel Vali Peter Cosgrove, dünya barışının karşı karşıya olduğu tehlikeye işaret etti. Farklı ülkelerden gelen öğrencilerle yakından ilgilenen Cosgrove, küresel barışı adına yola çıkanlara teşekkür etti. Vali Peter Cosgrove şöyle konuştu: "Hepimizin bildiği gibi karışıklıklar içinde olan bir dünyada yaşıyoruz. Yeryüzü, bazı ciddi sorunlarla karşı karşıya. Bu sorunları tüm dünya liderleri de dile getirmekteler. Ortak bir dünyadan beklentimiz; insanların birbirine saygı göstermesi, birbirini kucaklayıp fedakarlıkta bulunması. Bugün sizler gibi, 'küresel barış' ideali doğrultusunda, dünyada eğitim çalışması yapan insanları görmek çok harika bir durum. Yapılan bu çabalar sayesinde, barış çalışmalarının sürdüğü topraklarda barış çiçeklerinin yeşerdiğini görüyoruz. Verilen eğitim hizmetleriyle, evrensel barış yolundaki çabalarını görmek harika bir şey."

Dil ve Kültür Festivali’ne katılmak üzere Avustralya’ya gelen çocukların ülkelerinden getirdiği hediyeleri kabul eden Peter Cosgrove ve eşi Lynne Cosgrove, ikramda bulunduğu sevgi çocuklarından ülkeleriyle ilgili bilgi aldı. İngilizce ve Türkçe şarkı söyleyen öğrencileri büyük ilgiyle dinleyen Cosgrove, "çeşitliliği sevmeleri ve barışın sembolü olan müziği bu şekilde güzel söylemelerinden" ayrıca memnuniyet duyduğunu ve son derece sevindiğini söyledi.

Amerika, Avrupa, Afrika ve Asya kıtasından sonra Avustralya’da da ilk kez gerçekleştirilecek olan Dil ve Kültür Festivali, Pazar günü yapılacak. Sirius Eğitim Kurumları'nın organize ettiği Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’nin Avustralya ayağına, 19 ülkeden 60 civarında öğrenci katılıyor.